Saturday, 25 October 2014

El millor Pastís de Formatge del món

Sembla mentida que com més temps tenim, més el perdem i com més estressats anem, més productius som. Almenys a mi em passa. Tot l'estiu sense passar per aqui i ara que torno a estar ben inmersa en tot el que la uni significa vinc a treure el cap. No em vull comprometre amb periodicitats ni continguts, vull seguir fent-ho quan em vingui de gust i explicant allò que em vagi passant o que vulgui compartir, però he de dir que de moment en tinc ganes.


I el més extrany és que se'm faci extrany escriure aqui en català. Però sí, ara era el moment de canviar. "Ara és l'hora", per entendre'ns. I si m'animo ja ho traduiré.



Dit això, ara ve el secret més ben guardat, la joia de la corona pastissera, el molt desitjat… 



PASTIS DE FORMATGE




Hi ha centenars de receptes de pasís de formatge totes semblants però totes diferents. Aquesta és facilíssima i, encara que fa lleig que ho digui jo, queda IMPRESSIONANT. La vaig trobar fa temps en un blog de cuina amb aquest mateix títol "El millor pastís de formatge del món" i vaig pensar: Home, no serà tant… Doncs sí, tenien tota la raó. Després de fer-la mil i una vegades he acabat d'ajustar-la per deixar-la ben bé al meu gust.



Necessitem:




-1 tub de galetes Marbú dorada
-150gr de mantega
-600gr de Philadelphia
-3 ous
-200ml de nata de cuina
-250gr de sucre
-melmelada de gerds


Procediment:


Engeguem el forn a 180ºC i mentres anem fent.
Triturem les galetes fins a obtenir una textura tipus sorra i ho barregem amb la mantega desfeta al microones. Jo recomano fer-ho a la picadora, però si algú té ganes de fer braç, endavant!




Amb la barreja anterior cobrim el fons del motlle. Ben repartit perquè quedi uniforme. Ho fornegem 5 minuts i ho deixem refredar perquè quedi cruixent.







En un bol gros barregem la Philadelphia i el sucre fins que quedi integrat i cremós. Ara és el moment de provar una culleradeta, aquesta crema és d'infart! Hi afegim la nata i els ous i seguim barrejant fins que tinguem una mescla homogènia.




Nyaaaaaaaammmm!!




Quan la base de galeta sigui ben freda hi aboquem el farcit de formatge. Per evitar que la base es trenqui l'hem d'abocar amb molt de compte i ajudant-nos del revers d'una cullera, per exemple.




Posem el pastís al forn durant 1h a 180ºC. Quan ja ens sembli que està el podem obrir i punxar-lo amb un ganivet per comprovar-ho. 
El deixem refredar i el cobrim amb la melmelada de gerds. Abans de servir-lo convé que estigui unes tres hores a la nevera perquè és així com queda pres i ferm.








Doncs ja està! Ben senzill, deliciós, de tall maco i presentació fàcil. Una aposta segura que de ben segur agradarà a tots els convidats (i als de casa). Més d'un i més de dos us demanaran la recepta… us ho asseguro! :)










No comments:

Post a Comment